Verslag Beach Series 3 – Pier tot Pier

JASPER OCKELOEN NEEMT REVANCHE OP PETER KONING

Scheveningen- Jasper Ockeloen liet zich in Langevelderslag nog verrassen door Peter Koning, maar in Scheveningen, zo voor de deur van Bar & Grillrestaurant STeam was de Europees strandkampioen beter op zijn hoede door de professional van Aqua Blue net voor de strandopgang van de  Boulevard de hielen te tonen en vervolgens naar zijn vijfde seizoenzege te snellen.

Dan Rolandus

‘Ik ben vanuit het startschot samen met Ronan van Zandbeek met de wind in de rug meteen vertrokken. Op het moment dat Ronan eraf moest sloot Peter Koning aan. Peter trok vol door waarop we samen kop over kop volle bak naar de finish zijn gereden. Vorige week liet ik me in Langevelderslag tegen de wind in nog verrassen, dus wilde ik dat nu met de wind op de kop voorkomen. Ik reed voor de opgang richting Boulevard weg van Peter’, aldus analyseerde de 27-jarige coureur van Monkey Town zijn overwinning.

Terwijl de organisatie van de grootste historische Unox Nieuwjaarsduik van Nederland voor de Pier en het Kurhaus in Scheveningen volop in de voorbereiding waren om de circa 7.000 waaghalzen op Nieuwjaarsdag het koude Noordzeewater in te loodsen, trokken Jasper Ockeloen en Ronan van Zandbeek in de derde strandrace uit de North Sea Beach Series, de Pier to Pier Beach Ride Scheveningen, langs de onstuimige Noordzeekust meteen aan hun stutten. Peter Koning (Aqua Blue) demarreerde uit een achtervolgende groep van zeven man met verder Johnny Hoogerland, Robbert Keus (beiden Invicta Watches), Steven de Jongh (Trek-Segafredo), Tim Kerkhof (Destil-Jo Piels), de Belg Frederik Decaesteker en Jordy Buskermolen (Kees van der Niet). Terwijl nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) zich liet uitzakken naar de groep, moest Buskermolen eraf vanwege een lekke band en kon Johnny Hoogerland (Invicta Watches) het tempo met de aanwakkerende storm niet meer volgen. Jasper Ockeloen en Peter Koning maakten er een flinke temposlag van. Ockeloen klauterde als eerste tegen de opgang op en reed vervolgens op de Scheveningse Boulevard naar de overwinning. Peter Koning stelde zich tevreden met de tweede plaats. ‘We zijn samen kop over kop naar de finish gereden, maar Jasper is op de technische stukken gewoon wat beter. Voor mij is het met een dik uur afzien gewoon een goede voorbereiding op het wegseizoen. Ik rij nu nog in Egmond-Pier-Egmond op 13 januari en vertrek daarna naar Spanje’, aldus de Noord-Hollander. Tim Kerkhof was content met de derde plaats. ‘Jasper en Ronan reden meteen weg, terwijl ik met de harde wind en wat er op  de terugweg nog te wachten stond wat rustiger ben vertrokken. Ik gokte erop dat we met een mannetje of zes Ockeloen en Koning zouden terugpakken, maar dat bleek een misrekening, want de samenwerking was ver te zoeken. Decaesteker liet telkens een gat voor een ander vallen. Ik was een beetje klaar met hem en ben van hem weg gereden. Volgende week nog de strandrace op de Brouwersdam en daarna Egmond-Pier-Egmond waarna we met de ploeg in Kühtai in Oostenrijk van 19 tot en met 27 januari gaan langlaufen. Goed voor de mindset.’

Pauliena Rooijakkers
Nationaal strandkampioen Pauliena Rooijakkers (Invicta Watches) reed vanaf de start aan de leiding en liet deze niet meer los. ‘Ik heb met de harde wind in de rug meteen afstand genomen, waarna ik in een goede groep terecht kwam en kop over kop in een goed tempo naar de finish ben gereden’, aldus de winnares uit Schijndel. De strijd om de tweede plaats leek lange tijd te gaan tussen Demi de Jong (Kees van der Niet) en Alieke Hoogenboom uit Roelofsarendsveen. Europees strandkampioene Riejanne Markus (WM3 Pro Cyclingteam) zette echter de tegenaanval in en bij het opdraaien van de strandopgang aan de Boulevard kwam zij als tweede over de finish. De Haarlemse Demi de Jong stelde zich tevreden met de derde plaats en bleef Alieke Hoogenboom op plaats vier buiten het podium. ‘Ik raakte vlak na de start door twee valpartijen achterop, waardoor de achterstand op Pauliena te groot was om haar nog te achterhalen. Ik zag Demi en Alieke voor me rijden en heb me op hen gefocust en vervolgens bij hen weggereden’, aldus de 23-jarige Amstelveense, die na de Strandrace Brouwersdam in Ouddorp op 8 januari met haar teamgenoten naar Australië zal afreizen voor de Tour Down Under, de Cadel Evens en de Sun Tour.
De volgende strandafspraak is aanstaande zaterdag bij de Strandrace Brouwersdam Ouddorp. De start bij strandpaviljoen Iloon Groenedijk is om 10.00 uur voor de basisleden en cyclo’s en om 12.15 uur vertrekken de elite-mannen en vrouwen.

Uitslag Pier to Pier Beach Ride Scheveningen: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Peter Koning (Venhuizen), 3. Tim Kerkhof (Nistelrode), 4. Steven de Jongh (Essen, B.), 5. Frederik Decaesteker (Diksmuide, B.), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Nick van der Meer (Honselersdijk), 8. Mathijs de Leng (Boskoop), 9. Frederik Devolder (Ingelmunster, B.), 10. Martijn Räkers (Bavel). Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Riejanne Markus (Amstelveen), 3. Demi de Jong (Haarlem), 4. Alieke Hoogenboom (Roelofarendsveen).