Interview met winnaar eindklassement Beach Series 2016 Roy Beukers

Top drie eindklassement mannen:

  1. Roy Beukers – 28 punten
  2. Ronan van Zandbeek – 27 punten
  3. Frederik Decaesteker – 21 punten

Gefeliciteerd met je overwinning van het algemeen klassement van de Beach Series 2016

Wat vond je van deze editie van de Beach Series in Langevelderslag?
Net zoals de eerste 3 wedstrijden was ook de laatste weer erg mooi!

Waar heb je het verschil kunnen maken?
Het strand was redelijk zwaar vandaag en dat zorgde er voor dat we bij het eerste keerpunt nog maar met een man of 20 over waren. Terug werd de groep aardig uitgedund doordat het tempo omhoog ging, maar ook door lekke banden. Ik wist dat ik voor de eindzege in het klassement podium moest rijden, en van Zandbeek zo ver mogelijk achter me zou moeten laten. Uiteindelijk moest Ronan er af door een lekke band, ook dat is strandracen. Maar toen moest ik dus nog wel ‘ff’ podium rijden. Ik reed het hards door het mulle zand en zo finishte ik als 2e, wat genoeg was om het klassement te winnen!

Er waren veel lekke banden, hoe ging dat bij jou?
Zelf rij ik altijd met tubeless gemaakte Vittoria Tattoo Light banden. Die zijn net iets zwaarder dan strandbanden van andere merken, maar rijden minder snel lek en zijn vooral erg snel op zware stukken strand. Ideaal voor vandaag dus. Toch wordt ik altijd een beetje nerveus als ik zo veel mensen om me heen zie lek rijden.

Welke (MTB) wedstrijden staan er de komende periode in je planning?
De Beach Series in Langevelderslag was voor mij de laatste strandrace van dit seizoen. De eerst volgende wedstrijd die ik rij is de nationale mountainbike wedstrijd in Berlicum. Gevolgd door de wedstrijden uit de Beneluxcup en een paar wedstrijden uit Duitse Bundeliga series.

Hartelijk dank en we zien je volgend seizoen graag weer aan de start van de Beach Series.